Hledáte tip na zdravou firemní snídani? Stavte na smyslnou snídani od Smyslných Dobrot! + RECEPTY

V některých společnostech se firemní snídaně stala již zažitým a oblíbeným způsobem, jak se setkat i jinak než pracovně a poznat kolegy i po lidské stránce. Pokud při jídle i sklouznete k pracovním tématům, v pohodové atmosféře dokáže vzniknout řada spontánních a užitečných nápadů. Zkrátka, pohodová firemní snídaně nemohou být nikdy krokem vedle. Jde-li zejména o smyslnou snídani od Smyslných Dobrot 🙂

I firemné snídaně může být zážitek

Nedávno jsme byli na návštěvě v Mikulově, kde jsme připravili čerstvou snídani pro bistro roku 2021 v ČR – Pedro’s Foodtruck. Pedro je perfekcionista a posouvá laťku street foodu každým rokem směrem nahoru. Z jeho trucku v Lednici je již uznávaná zastávka pro labužníky americky laděných streetfoodů. Od roku 2021 své mistrovství přináší i do Mikulova.

I když jsou spolu se svým týmem specialisté na street food, téma zdravé snídaně jim je blízko. Proto si nenechali ujít možnost nastartovat své produktivní ráno smyslnou snídani od Smyslných Dobrot, které jsme jim připravili. Na menu byly lívance, ovesná kaše a jogurt – to vše doplněno ovocím, naší granolou a oříškovými krémy. A zcela přirozeně nemohla chybět ani naše kombucha.

A že jak si to užili? Mrkněte na krátký fotoreport na Facebooku.

Snídaně do firem od Smyslných Dobrot

Také máte chuť na tyto dobroty? Tak to jsme opravdu moc rádi 🙂 Rádi připravíme snídaně do firem i pro vás! Zdravě a chutně, s použitím našich oříškových másel, granoly a kombuchy. Spojte se s námi a probereme podrobnosti 🙂

Pokud jste od nás příliš daleko, nevadí. Speciálně jen vám dnes prozradíme recepty na zdravou snídani spolu s tajnými smyslnými ingrediencemi 😉 Konečně, snídaně chutná o to víc, když si je kolegové i vlastnoručně připraví. Takže, tady je několik tipů na zdravou firemní snídani, které dokážete připravit rychle a jednoduše z našich smyslných produktů.

#1 Celozrnné lívance

Ingredience – 2 porce:

  • 150 g celozrnné mouky
  • 1 lžíce třtinového či kokosového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 šťastné vejce
  • 200 ml (rostlinného) mléka
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • špetka soli
  • navrch: marmeláda, ovoce, tvaroh, oříškový krém

Postup:

V jedné misce si smícháme všechny suché ingredience. Ve druhé misce smícháme mléko, vejce a olej. Poté v mixéru z obou směsí vytvoříme hladké těsto. Pozor! Těsto je hutnější než to, na které jsme zvyklí u palačinek. Dále si předehřejeme pánev, kápneme na ni trochu kokosového oleje a tvoříme lívance, které opékáme z obou stran do zlatova. Lívance podáváme s marmeládou, oříškovým krémem (ideální je rozpustit si v horké vodě například ČokoPistácii, která se poté krásně roztéká), tvarohem a ovocím. Mmmmm, mňam!

#2 Ovesná kaše

Ingredience pro 2-3 osoby:

  • menší hrnek (celozrnných) ovesných vloček dohromady s chia, lněnými a konopnými semínky
  • dva hrnky tekutiny dle libosti – voda a/nebo (rostlinné) mléko
  • dle libosti: skořice, kardamon, vanilka, špetka sladidla
  • navrch: ovoce – výborný je rozpučený banán vmíchaný do kaše, oříškový krém a jogurt či tvaroh

Postup:

Do hrnce vložíme veškeré ingredience a přivedeme je za občasného míchání k varu. Následně vypneme plotýnku a hrnec zakryjeme – necháme vločky dojít. Mezitím si nakrájíme ovoce a připravíme ořechový krém. Po odekrytí hrnce celou směs ještě pořádně promícháme. Následně ji přesuneme do misky, nasypeme ovoce, polijeme oříškovým krémem (výborný je například mandlový krém či arašídový krém) a na stranu dáme pořádnou lžíci jogurtu či tvarohu. A vydatné ráno může začít!

#3 Jogurtová probiotická miska

Ingredience:

  • jogurt (kravský, ovčí, tvaroh, kefír,…) – ideálně BIO
  • granola
  • ovoce
  • oříškový krém

Postup:

Do misky dáme cca 200 g fermentovaného mléčného výrobku dle libosti. Navrch přidáme například lyofilizované maliny či čerstvé (ideálně sezónní) ovoce. Pokapeme lžící ořechového másla a nasypeme cca 2 lžíce granoly. Pro sladší snídani použijeme Kokos Malina granolu spolu se sladším ovocím, jako jsou meruňky, jablka či mango. Pro snídani nízkosacharidovou zase naši LC granolu a bobulovité ovoce, ideálně naše lyo maliny. Snídaně plná probiotik a bílkovin vás jistě skvěle nakopne do celého dne!

P.S.: Pokud si misku vychutnáte s naší mosaznou lžičkou… Budete se cítit jak někde v kavárně na Bali! 🙂

Dobrou chuť a krásne ráno vám přejeme 🙂