FAQ

Často kladené otázky ohledně našich ořechových maasel

1) Co to jsou ořechová maasla a proč tento název?
Označení ”máslo” se používá na to kravské, a taky je to přeci už ohrané 🙂 Proto jsme zvolili název ořechová maasla.

2) Z čeho se vaše ořechová maasla (másla) skládají?
Jednotlivá složení si můžete přečíst po rozkliknutí každého výrobku. Jedná se vesměs o ořechy, u Nutelky jsou použity ingredience na výrobu čokolády (kvalitní kakaová hmota, BIO kakaový prášek, kakaové máslo a sušené kokosové mléko), rovněž je zde i cukr, stejně jako u Karamelu. U KokosMalina ořechového maasla jsou zase ve složení lyofilizované maliny.

3) Jak dlouho vaše ořechová maasla (másla) vydrží?
Jelikož se jedná o rozmixované ořechy a jiné trvanlivé potraviny, vydrží naše ořechová másla dlouho, několik měsíců.

4) Jak ořechová maasla (másla) skladovat?
Doporučujeme skladování ”ve špajzi”, při pokojové teplotě. Ořechová másla by neměla přijít do přímého kontaktu se slunečním zářením.

5) Jak konzumovat ořechová maasla (másla)?
Co se týče konzistence, někdo dává naše másla do chladničky a konzumuje je tedy ztuhlé. My osobně preferujeme ořechová másla tekutější. Před konzumací je tak na chvíli dáme do teplé vody. Jak konkrétně naše ořechová másla vychutnávat, necháme na vás.

6) Na povrchu Nutelky se mi vytvořilo něco, co vypadá jako plíseň. Co s tím?
Pokud jste Nutelku správně skladovali, nemělo by se jednat o plíseň, ale o ztuhlý a vysrážený tuk na povrchu. Jedná se o přirozený jev, jakmile ji dáte do teplé vody a ona roztaje, vysrážený tuk zmizí. Stačí ji zamíchat. To stejné se objevuje i u KokosMalina ořechového maasla, Karamelky a Rafaelka.

7) Kdy od vytvoření a zaplacení objednávky ořechová maasla (másla) posíláte?
Posíláme do 3 pracovních dní.