10 prokázaných zdravotních výhod kombuchy aneb proč začít s kombuchou: vše, co potřebujete vědět před nákupem

Kombucha má spoustu zdravotních výhod. Jedná se o fermentovaný nápoj známý po staletí, je vědecky zkoumán pro své zdravotní přínosy. Zde je 10 vědecky podložených důvodů, proč by kombucha měla být součástí vašeho životního stylu.

Probiotika pro zdravé střevo

Kombucha je bohatá na komplex probiotik. Studie publikovaná v ‘Food Microbiology’ ukazuje, že probiotika v kombuche mohou zlepšit střevní zdraví, modulovat imunitní systém a zlepšit absorpci živin. 

Antioxidanty pro boj proti volným radikálům

Kombucha obsahuje vysoké množství antioxidantů, které jsou efektivní v boji proti oxidativnímu stresu. Tyto antioxidanty mohou snižovat riziko chronických onemocnění a zlepšovat celkový stav organismu.

Energie bez kofeinového kolapsu

Ačkoliv kombucha obsahuje kofein, je jeho množství nižší a doprovázeno B vitamíny a železem, což podporuje stabilnější a delší energii bez následného poklesu.

Zlepšení imunitního systému

Výzkum publikovaný v ‘Journal of Applied Microbiology’ ukazuje, že vitamín C a další imunostimulační látky v kombuche mohou posílit obranyschopnost a zvýšit produkci protitělových buněk.

Podpora detoxikace

Díky obsahu kyseliny glukuronové kombucha podporuje detoxikační procesy v játrech, což může vést ke snížení toxinů a zlepšení funkce jater.


Kombucha mix - kombucha bezinka, kombucha Jahoda a Máta, kombucha Mango a maca, kombucha malina a ibišek, kombucha zázvor a bylinky, raw nepasterizovaná magu kombucha loklok spousta zdravotních výhod

Náš MIX 12ti dávek


Úleva od stresu

Aminokyseliny a B vitamíny v kombuche mohou pomoci stabilizovat náladu a zmírnit symptomy stresu. To je důležité nejen pro psychické zdraví, ale i pro celkovou kvalitu života.

Podpora zdravé hmotnosti

Nízký obsah cukru a přirozené zdroje kyseliny ocetné mohou pomoci regulovat chuť k jídlu a podporovat metabolismus, což je užitečné pro udržení zdravé tělesné hmotnosti.

Zdraví srdce

Kombucha může přispět k snížení hladiny špatného cholesterolu a zlepšení celkového zdraví srdce. Studie evidují zlepšení hladin LDL a HDL cholesterolu a tím přispívají k správné funkci srdce.

Zlepšení stavu kůže

Antioxidanty v kombuche mohou podporovat zdraví kůže, snižovat výskyt akné a zlepšovat celkový vzhled pokožky. Tento přírodní elixír může být prospěšný pro ty, kteří hledají přirozené způsoby, jak udržet kůži zdravou a mladistvou.

Podpora dlouhověkosti

Vzhledem ke kombinaci výše zmíněných přínosů může pravidelná konzumace kombuchy podporovat celkové zdraví a dlouhověkost. Její antioxidační a protizánětlivé účinky, spolu s podporou imunitního systému, mohou přispět k lepší kvalitě a délce života. Každá z těchto výhod je podpořena současnými vědeckými poznatky a výzkumy, které nabízejí hlubší pohled na zdravotní přínosy kombuchy. Ať už hledáte podporu pro své trávicí zdraví, chtějí zlepšit imunitní systém, nebo jednoduše hledáte zdravější nápoj, kombucha nabízí širokou škálu prospěšných účinků, které mohou pozitivně ovlivnit váš život.

ZDROJE:

https://www.mdpi.com/1660-4601/18/21/11576
https://scholar.google.sk/scholar_url?url=https://www.mdpi.com/2072-6643/12/10/2936/pdf&hl=cs&sa=X&ei=5eSXZcrMF–Jy9YP3sqqgAo&scisig=AFWwaeZ9Y5EfyIxX7nMBNTLtx_q_&oi=scholarr

Označeno , , , , , , , , , ,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *